Ukrajinska kriza iz dana u dan: Moskva: Putin: Rusija će svoje interese braniti svim sredstvima; Zelenski osoba godine magazina Tajm

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2022, 07:38

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Moskva: Putin: Rusija će svoje interese braniti svim sredstvima; Zelenski osoba godine magazina "Tajm"

Rat u Ukrajini – 287. dan. Međusobne optužbe Kijeva i Moskve za granatiranja Zaporožja. Ukrajinska obaveštajna služba tvrdi da se ruske zalihe raketa približavaju kraju. Rusija sa druge strane navodi da protivniku nanose velike gubitke u ljudstvu i vojnoj tehnici u oblastima Luganska i Donjecka. Poručuje i da za sada ne vidi prostor za mirovne pregovore. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Nastavljaju se borbe u Ukrajini. Kijev optužuje Moskvu za raketnenapad na predgrađe Zaporožja. Rusija sa druge strane optužuje Ukrajince da gađaju nukelarku u Zaporožju. Tvrdi i da su ukrajinske snage potisnute iz dela Donjecka.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je istakao da ruske oružane snage sprovode masovne napade na ukrajinska preduzeća odbrambene industrije, sistem vojnog upravljanja i druge objekte preciznim oružjem dugog dometa.

18.49 - Putin: Raste rizik od nuklearnog rata, ali Rusija drži konce u svojim rukama

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da raste rizik od nuklearnog rata, ali da Moskva drži konce u svojim rukama, preneo je Rojters.

18.22 - Zelenskog magazin Time proglasio za ličnost godine 2022.

Američki magazin Tajm proglasio je danas predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog za ličnost godine 2022. dok su žene Irana proglašene za heroje godine.

11.44 - Stoltenberg: Rusija na proleće pokreće veću ofanzivu

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je danas da se Alijansa plaši da će na proleće doći do zaoštravanja sukoba u Ukrajini.

11.01 - Blinken: SAD nisu ohrabrile Ukrajince da izvrše napade unutar Rusije

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas, povodom niza napada dronovima unutar ruske teritorije, da Sjedinjene Američke Države nisu ohrabrile Ukrajinu da to učini.

10.44 - Putin i Al Nahjan razgovarali o zapadnim netržišom limitiranju cena nafte

Predsednici Rusije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, Vladimir Putin i šeik Mohamed bin Zajed Al Nahjan razgovarali su telefonom o odluci zapadnih zemalja da uvedu netržišna ograničenja cene za rusku naftu, saopštila je danas pres služba Kremlja.

09.00 - Blaščak: Sistem protiv-vazdušne odbrane Patriot biće postavljen na teritoriji Poljske, a ne Ukrajine

Poljski ministar odbrane Marijuš Blaščak saopštio je da će nemački sistem protiv-vazdušne odbrane (PVO) Patriot biti postavljen na teritoriji Poljske, nakon što je Berlin odbio da taj sistem pošalje Ukrajini.

08.57 - UN: U Ukrajini od februara više od 17.000 civilnih žrtava

Više od 17.000 civila, među kojima preko 400 dece, izgubilo je život u Ukrajini od februara, saopštile su koordinator UN za vanrednu pomoć Martin Grifits.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.