Ukrajinska kriza iz dana u dan: Međusobne optužbe Kijeva i Moskve za granatiranje nuklearke; Rusija tvrdi da je oborila 19 HIMARS raketa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2022, 06:19

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Međusobne optužbe Kijeva i Moskve za granatiranje nuklearke; Rusija tvrdi da je oborila 19 HIMARS raketa

Sto šezdeset šesti dan rata u Ukrajini. Tokom noći granatirana Dnjepropetrovska oblast, a pogođeno je devet stambenih objekata, saopštava načelnik te oblasti. 

U Kijevu navode da su uništili nekoliko ruskih baza. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da još uvek ne postoje neophodni preduslovi za sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina i ukrajinskog Volodimira Zelenskog kao i da se trenutno između Moskve i Kijeva ne vode razgovori.

Još dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << broda sa žitaricama isplovila iz ukrajinskih luka u Crnom moru, ka Italiji i Turskoj.

18.01 - Zaharova: Kijev drži celu Evropu kao taoca

Moskva i Kijev nastavljaju da se međusobno optužuju za granatiranje nuklearne elektrane Zaporožje, pa je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla da Kijev drži celu Evropu kao taoca granatiranjem nuklearke.

16.28 - Iz Ukrajine za sedam dana otpremljeno 305.000 tona žitarica

Za sedam dana iz ukrajinskih luka otremljeno 305.458 tona žitarica putem deset komercijalnih brodova, a u okviru sporazuma o izvozu žitarica koji se sprovodi pod koordinacijom Turske s ciljem rešavanja globalne prehrambene krize.

15.30 - Ukrajina: Ruske snage žele da izazovu nestanak struje na jugu zemlje

Ruske snage žele da izazovu nestanak struje u južnoj Ukrajini granatiranjem njenog nuklearnog kompleksa u Zaporožju,izjavio je danas ukrajinski ambasador pri Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) Jevgenij Cimbaljuk i pozvao međunarodnu misiju da obiđe postrojenje u Zaporožju ovog meseca.

13.55 - U Tursku stigao prvi od nekoliko brodova sa žitom iz Ukrajine

Prvi od nekoliko brodova koji su napustili Ukrajinu, shodno sporazumu o deblokadi izvoza žita i sprečavanju potencijalne globalne prehrambene krize, stigao je danas na svoje odredište u Turskoj, javlja agencija AP.

13.24 - Peskov: Još nema uslova za sastanak Putina i Zelenskog

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da još uvek ne postoje neophodni preduslovi za sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina i ukrajinskog Volodimira Zelenskog kao i da se trenutno između Moskve i Kijeva ne vode razgovori.

11.19 - Balički: Nuklearka u Zaporožju radi u "normalnom režimu"

Nuklearna elektrana u Zaporožju, granatirana tokom vikenda, radi "u normalnom režimu", izjavio je danas načelnik vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti Jevgenij Balički, prenosi Rojters pozivajući se na Interfaks.

10.44 - Medvedev: Rusija će tražiti mir sa Ukrajinom pod svojim uslovima

Rusija će tražiti mir sa Ukrajinom isključivo pod sopstvenim uslovima, izjavio je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev u intervjuu za agenciju TAS S.

09.04 - Ukrajinci grantirali jedini most preko Dnjepra u Hersonu

Ukrajinske snage ponovo su gađale Antonovski most u Hersonu koji je pod kontrolom ruskih snaga, rekao je danas zamenik načelnika privremene administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov.

08.26 - Gutereš: Nuklearne sile da se obavezu da ne koriste to oružje

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš pozvao je danas nuklearne sile da se obavežu da neće koristiti nuklearno oružje i upozorio da se rizik od nuklearnog sukoba vratio nakon više decenija.

08.09 - Isplovila još dva broda s ukrajinskim žitom iz crnomorskih luka

Još dva broda natovarena ukrajinskim žitom isplovila su danas iz crnomorskih luka, u skladu sa sporazumom o deblokadi ukrajinskog pomorskog izvoza, saopštilo je tursko ministarstvo odbrane.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.