Ukrajinska kriza iz dana u dan: Kijev: Raketni napadi na Nikolajev i Dnjepropetrovsk; Rusija:  Granatirana Kurska oblast

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2022, 06:22

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Kijev: Raketni napadi na Nikolajev i Dnjepropetrovsk; Rusija: Granatirana Kurska oblast

Sto trideset drugi dan rata u Ukrajini. Ruske snage izvele su raketni napad na Dnjepropetrovsku oblast, kao i na Nikolajev, na jugu Ukrajine, saopštili su lokalni zvaničnici. 

Sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev kaže da će ciljevi ruske specijalne operacije biti ostvareni uprkos činjenici da SAD i druge zapadne zemlje pružaju vojnu pomoć Ukrajini.

09.02 - Blumberg: Ukrajini potrebno do 65 milijardi dolara finansiranja za 2022. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Ukrajinska vlada je naznačila danas da joj je potrebno do 65 milijardi dolara ove godine za pokriće njenih potreba za finansiranjem, jer se suočava sa kontinuiranim ekonomskim i budžetskim poremećajima zbog ruske invazije.

08.43 - Belorusija zamrzava akcije stranaca u 190 kompanija

Belorusija je saopštila danas da zamrzava akcije stranaca u 190 beloruskih kompanija, uključujući i u softverskoj firmi EPAM Sistems i Lukoilu Belorusija, kao odgovor na sankcije Zapada uvedene toj zemlji zbog, kako navodi Rojters, njene podrške invaziji Rusije na Ukrajinu i kršenja ljudskih prava.

08.30 - Ukrajina: Ruske snage izvele raketni napad na Nikolajev

Ruske snage izvele su danas raketni napad na Nikolajev, na jugu Ukrajine, saopštio je gradonačelnik Oleksandr Senkevič.

08.19 - Rusija: Iz Ukrajine granatirana Kurska oblast

Ukrajinska vojska granatirala je danas pogranična naselja u Kurskoj oblasti, u Gluškovskom rejonu, izjavio je gubernator Kurske oblasti u Rusiji Roman Starovojt.

07.09 - Rezničenko: Raketni napad na Dnjepropetrovsku oblast

Ruske snage izvele su jutros raketni napad na Dnjepropetrovsku oblast, na jugoistoku Ukrajine, saopštio je načelnik regionalne administracije Valentin Rezničenko.

06.50 - Patrušev: Ciljevi specijalne operacije biće ostvareni

Ciljevi ruske specijalne operacije biće ostvareni uprkos činjenici da SAD i druge zapadne zemlje pružaju vojnu pomoć Ukrajini, izjavio je danas sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev.

06.46 - Kijev pregovara sa Turskom i UN o garancijama za izvoz žita

Ukrajina vodi razgovore sa Turskom i Ujedinjenim nacijama (UN) kako bi obezbedila garancije za izvoz žitarica iz ukrajinskih luka, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.