Ukrajinska kriza iz dana u dan: Eksplozije u Nikolajevu, udari na Odesku oblast i Harkov; Podoljak: Krimski most legitiman vojni cilj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2022, 07:27

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Eksplozije u Nikolajevu, udari na Odesku oblast i Harkov; Podoljak: Krimski most legitiman vojni cilj

Sto sedamdeset peti dan rata u Ukrajini. Ruske snage tokom noći napale Nikolajev, Odesku oblast i Harkov, saopštile su ukrajinske vlasti. 

Predsednik Francuske Emanuel Makron rekao je u telefonskom razgovoru Volodimiru Zelenskom da je zabrinut zbog rizika po nuklearna postrojenja u Ukrajini. Posle detonacije municije u skladištu u Džankoju na severu Krima, uveden je režim za vanredne situacije regionalnog karaktera.

Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta ukrajinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsednika, rekao je da Krimski most treba da bude uništen kao legitimni vojni cilj.

Podoljak je u intervjuu za Gardijan jasno stavio do znanja da Ukrajina smatra Krimski most, koji povezuje okupirano poluostrvo sa ruskim kopnom, kao legitimni vojni cilj, prenosi Pravda.

"Ovo je nelegalni objekat i glavna kapija za snabdevanje ruske vojske na Krimu. Takvi objekti moraju biti uništeni", rekao je Podoljak.

Pored toga, prema rečima Podoljaka, u "naredna dva-tri meseca" treba očekivati nove incidente slične nedavnim eksplozijama na Krimu.

12.04 - Ruska Federalna služba bezbednosti na Krimu razbila ćeliju terorističke organizacije

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je danas da je na Krimu razbila ćeliju međunarodne terorističke organizacije Hizb ut-Tahrir al-Islami.

10.56 - Brod Sakura sa ukrajinskom sojom stigao u Italiju

Teretni brod Sakura natovaren ukrajinskim žitaricama stigao je u italijansku luku Ravenu, prema sajtu pomorkse analitike "Marin Trefik", prenosi TASS.

10.46 - Podoljak: Narednih meseci mogući napadi na Krimu

U naredna dva ili tri meseca moglo bi doći do novih napada sličnih "misterioznim" udarima izvedenim juče na železnički čvor i vazdušnu bazu na Krimu i prošlonedeljnom napadu na ruske ratne avione na aerodromu Saki, izjavio je Mihail Podoljak, savetnik predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

09.35 - Ukrajina tvrdi da je Rusija u ratu izgubila više od 44.000 vojnika

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine tvrdi da je Rusija od početka sukoba izgubila oko 44.100 vojnika.

08.18 - DNR pozvala Severnu Koreju na razvijanje odnosa

Severna Koreja i samoproglašena Donjecka Narodna Republika u Ukrajini razvijaće obostrano korisnu bilateralnu saradnju, poručio je lider DNR Denis Pušilin u pismu Kim Džong Unu, izvestili su danas severnokorejski mediji, a prenosi Rojters.

07.31 - Ukrajina: Eksplozije u Nikolajevu i Odesi

Ruske snage noćas su izvele jako granatiranje Nikoljava, saopštio je gradonačelnik Aleksandar Senkevič.

07.25 - Prvi brod sa ukrajinskim žitaricama stigao u Siriju

Prvi brod koji je iz isplovio iz Ukrajine prema dogovoru o nastavku izvoza žitarica iz te zemlje, stigao je danas u sirijski lučki grad Tartus, iako je Kijev prekinuo diplomatske odnose sa Damaskom, prenosi AP pozivajući se na satelitske snimke.

06.49 - Granata pala 10 metara od nuklearnog otpada iz NE Zaporožje

Tokom ukrajinskog minobacačkog granatiranja područja oko skladišta kontejnera sa nuklearnim otpadom u NE Zaporožje, jedna od granata je eksplodirala desetak metara od jednog takvog kontejnera, izjavio je Vladimir Rogov, član Saveta vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.