Ukrajinska kriza iz dana u dan: Borbe u Severodonjecku i Slavjansku, Ukrajina traži još oružja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2022, 06:16

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Borbe u Severodonjecku i Slavjansku, Ukrajina traži još oružja

Sto dvanaesti dan rata u Ukrajini. Glavne borbe vode se u području Severodonjecka i Slavjanska. Ukrajinci tvrde da se još oko 500 civila krije u hemijskoj fabrici "Azot". Rusko Ministarstvo najavilo je za danas otvaranje humanitarnog koridora za evakuaciju civile iz te fabrike.

Glavne borbe vode se u području Severodonjecka i Slavjanska. Ukrajinci, koji još pružaju otpor, priznaju da Rusi kontrolišu veći deo Severodonjecka. Optužuju ih da su uništavanjem sva tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mosta prekinuli puteve evakuacije iz tog strateški važnog grada

Ukrajinci tvrde da se još oko 500 civila krije u hemijskoj fabrici "Azot".Rusko Ministarstvo najavilo je za danas otvaranje humanitarnog koridora za civile iz te fabrike i pozvala ukrajinske snage da danas polože oružje.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ponavalja da njegova vojska ima dovoljno municije i oružja, ali da im jepreko potrebno više oružja dugog dometa. Na listi zahteva nalazi se - 1.000 haubica, 500 tenkova, 300 višecevnih raketnih sistema, 2.000 oklopnih vozila i 1.000 dronova.

Turska je saopštila da je spremna da blokira prijem Švedske i Finske u članstvo u NATO-u na duže od godinu dana ukoliko ne dobije zadovoljavajuće garancije da su dve nordijske zemlje spremne da reše pitanje podrške kurdskim grupama koje Ankara smatra terorističkim organizacijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.