Ukrajinska ambasada: Rusi ubili majku i ćerku

Izvor: B92, 15.Apr.2023, 19:35

Ukrajinska ambasada: Rusi ubili majku i ćerku

Ruske snage danas su u artiljerijskom napadu u Hersonu ubile majku i ćerku, saopštila je ukrajinska ambasada u Srbiji pozivajući se na izvore u Ukrajini.

"U popodnevnim satima ruska artiljerija je udarila po Tavrijskom okrugu grada (Hersona). Neprijateljske granate pogodile su teritoriju u blizini jedne obrazovne ustanove. Ovo rusko granatiranje okončalo je živote 48-godišnje žene i njene 28-godišnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ćerke", navela je ambasada koja se poziva na regionalnu državnu upravu Hersona.

Šef kabineta ukrajinskog predsedništva Andrij Jermak potvrdio je smrt dve žene, rekavši da su stradale od povreda od eksplozije.

Napad se dogodio uoči Uskrsa prema julijanskom kalendaru, koji sutra slave i Ukrajinci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.