Ukrajino, nemoj slučajno da pribegavaš sili!

Izvor: Vesti-online.com, 08.Apr.2014, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajino, nemoj slučajno da pribegavaš sili!

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je ukrajinskom ministru spoljnih poslova Andreju Deščici da Kijev ne sme da upotrebi silu protiv proruskih demonstranata u jugoistočnoj Ukrajini.

Kijev ne sme da upotrebi silu: Sergej Lavrov

 

"Ruska strana ističe potrebu poštovanja aspiracija stanovnika jugoistočne Ukrajine i neprihvatljivost upotrebe sile protiv demonstranata koji iznose legalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zahteve zaštite njihovog jezika, kulture i društveno-ekonomskih prava", rekao je Lavrov u saopštenju.

 

Lavrov je rekao da Rusija nastavlja da ulaže napore u sprečavanju "labave" interpretacije međunarodnog prava, jednostranih sankcija zaobilaženjem Saveta bezbednosti UN i dvostrukih standarda.

 

Pročitajte još:

* Proglašena Nezavisna republika Donjeck

* Istok Ukrajine: Sukob sa policijom, narod traži referendum

* Ukrajina sprečila napad na Lugansk

 

Prema rečima Lavrova, jednostrani potezi kojima se zaobilazi Savet bezbednosti UN potkopavaju globalnu solidarnost.

 

"Zadatak svetske zajednice jeste da ulaže napore u borbi protiv istinskih pretnji", rekao je Lavrov, prenose ruski mediji.

 

Keri i Lavrov o sastanku SAD, Rusije, EU i Ukrajine

Šefovi američke i ruske diplomatije Džon Keri i Sergej Lavrov razgovarali su o održavanju sastanka SAD, Rusije, EU i Ukrajine u cilju rešavanja ukrajinske krize, saopštio je Stejt department. Susret će se održati u narednih deset dana, a tačan datum i program sastanka tek treba da budu definisani. Keri je Lavrovu rekao da "izgleda da protesti na istoku Ukrajine nisu niz spontanih događaja", već "više izgledaju kao pažljivo orkestrirana kampanja, uz rusku podršku".

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.