Ukrajinki suđene Ruskinje u Rimu – da li će pružiti ruku Ribakini u finalu?

Izvor: B92, 20.Maj.2023, 19:15

Ukrajinki "suđene" Ruskinje u Rimu – da li će pružiti ruku Ribakini u finalu?

Ukrajinka Angelina Kalinina preko Veronike Kudermecove otišla u finale Mastersa - no pružila je ruku samo sudiji

Ovo nije prvi put da Kalinina uradi ovako nešto, odbila je da se rukuje i protiv Ane Blinkove koju je pobedila u 2. kolu Rima, a istu stvar je uradila i u Čarlstonu, u aprilu, kada nije pružila ruku još jednoj rivalki iz Rusije Ani Kaljinskaji (u priloženom videu taj momenat).

Ovako je danas obrazložila svoj potez.

"Nismo se rukovale jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ona iz Rusije. Nije tajna zbog čega sam to uradila, jer je njena zemlja napala Ukrajinu".

Kalinina je savladala Ruskinju Kudermecovu u petak rezultatom 2:1.

Zanimljivo, naredna rivalka joj je još jedna Ruskinja, Elena Ribakova, koja, doduše, igra za Kazahstan i verovatno će se Ukrajinka i sa njom ponašati na isti način kao i sa svim rivalkam iz Rusije do sada - ne će joj pružiti ruku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.