Ukrajinci pobegli sa fronta: Ostalo je 200 mrtvih vojnika

Izvor: B92, 29.Nov.2023, 10:41

Ukrajinci pobegli sa fronta: Ostalo je 200 mrtvih vojnika

Ukrajinska vojska ostavila je oko 200 mrtvih vojnika tokom paničnog povlačenja sa svojih položaja u blizini Donjecka, rekao je Jan Gagin, savetnik lidera DNR.

"Napušteni ukrajinski položaji kod Donjecka popunjeni su ogromnim brojem leševa ukrajinskih vojnika koji su zaostali. Neprijatelj nije ni pokušao da ih evakuiše dok su bežali sa tog područja. Do sada smo izbrojali oko dve stotine (mrtvih ukrajinskih vojnika) “, rekao je Gagin u intervjuu za Rusiju za državnu novinsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agenciju Tass.

On je dodao da ruske snage sada evakuišu tela poginulih ukrajinskih vojnika. Gagin je ranije ovog meseca rekao da se broj ukrajinskih vojnika zakopanih u rovovima na prvim linijama odbrane u blizini Donjecka smanjio za najmanje tri puta zbog njihovog bekstva.

Inače, ruska vojska već nedeljama žestoko napada Avdijevku, grad na istoku Ukrajine nedaleko od Donjecka. Institut za proučavanje rata (ISV) je pre nekoliko dana izvestio da su Rusi nešto napredovali. Načelnik vojne uprave Avdijevke Vitalij Barabaš potvrdio je da su borbe sve žešće i da Rusi napadaju iz više pravaca.

Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.