Ukrajinci odlaze, Mađari povećavaju prisustvo na KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2014, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinci odlaze, Mađari povećavaju prisustvo na KiM

Komanda Kfora u Prištini potvrdila je danas da će ukrajinski kontigent u toj mirovnoj misiji biti delimično smanjen i dodala da će taj odlazak biti kompenzovan povećanjem broja mađarskih vojnika u međunarodnim snagama.

U saopštenju se navodi da će broj ukrajinskih vojnika na Kosovu biti smanjen krajem avgusta ali da njihov odlazak neće uticati na misiju, kao i da će Ukrajina zadržati svoje prisustvo u Kforu kroz štabne oficire koji će ostati na Kosovu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Kako je juče saopštio zamenik načelnika Uprave za saradnju i mirovne operacije Generalštaba ukrajinske vojske pukovnik Andrej Ordinovič, Ukrajina će do kraja avgusta povući 103 vojnika sa Kosova zbog potrebe učešća u operacijama protiv proruskih pobunjenika na istoku zemlje.

Kfor je naveo da je u poslednjih nekoliko meseci misija prošla kroz fazu transformacije kako bi se omogućilo da jedinice međunarodnih snaga budu sposobne za dinamičnije i proaktivnije delovanje.

"U tom kontekstu došlo je do povećanja mađarskog kontigenta", navodi se i podseća da su Mađari prisutnu u Kforu od 1999. godine.

Kfor je poželeo dobrodošlicu novom kontigentu mađarskih vojnika a Ukrajincima izrazio zahvalnost za angažovanje i ocenio da su oni uspešno sproveli svoju misiju i bili primer za izvanrednu posvećenost poslu i vojni profesionalizam.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KFOR: Ukrajinci odlaze s Kosova

Izvor: B92, 18.Avg.2014

Komanda Kfora potvrdila je da će ukrajinski kontingent u mirovnoj misiji biti delimično smanjen, a taj odlazak biće kompenzovan većim brojem mađarskih vojnika...U saopštenju se navodi da će broj ukrajinskih vojnika na Kosovu biti smanjen krajem avgusta, ali da njihov odlazak neće uticati na misiju,...

Nastavak na B92...

Umesto Ukrajinaca, na Kosovo stižu Mađari

Izvor: Vesti-online.com, 18.Avg.2014

Komanda Kfora u Prištini potvrdila je danas da će ukrajinski kontigent u toj mirovnoj misiji biti delimično smanjen i dodala da će taj odlazak biti kompenzovan povećanjem broja mađarskih vojnika u međunarodnim snagama. ..Promene u sastavu KFOR-a (Foto: Ilustracija).. ..U saopštenju se navodi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.