KFOR: Ukrajinci odlaze s Kosova

Izvor: B92, 18.Avg.2014, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KFOR: Ukrajinci odlaze s Kosova

Komanda Kfora potvrdila je da će ukrajinski kontingent u mirovnoj misiji biti delimično smanjen, a taj odlazak biće kompenzovan većim brojem mađarskih vojnika.

U saopštenju se navodi da će broj ukrajinskih vojnika na Kosovu biti smanjen krajem avgusta, ali da njihov odlazak neće uticati na misiju, kao i da će Ukrajina zadržati svoje prisustvo u Kforu kroz štabne oficire koji će ostati na Kosovu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Kako je juče saopštio zamenik načelnika Uprave za saradnju i mirovne operacije Generalštaba ukrajinske vojske pukovnik Andrej Ordinovič, Ukrajina će do kraja avgusta povući 103 vojnika s Kosova zbog potrebe učešća u operacijama protiv proruskih pobunjenika na istoku zemlje. Kfor je naveo da je u poslednjih nekoliko meseci misija prošla kroz fazu transformacije kako bi se omogućilo da jedinice međunarodnih snaga budu sposobne za dinamičnije i proaktivnije delovanje. "U tom kontekstu došlo je do povećanja mađarskog kontingenta", navodi se i podseća da su Mađari prisutnu u Kforu od 1999. godine. Kfor je poželeo dobrodošlicu novim mađarskim vojnicima, a Ukrajincima izrazio zahvalnost za angažovanje i ocenio da su oni uspešno sproveli svoju misiju i bili primer za izvanrednu posvećenost poslu i vojni profesionalizam.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.