Ukrajinci isprovocirali gađanje Malezija erlajnsa

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jul.2014, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ukrajinci isprovocirali gađanje Malezija erlajnsa"

Ukrajinski vođa prorusa Aleksandar Kodakovski potvrdio je za Rojters da prorusi imaju raketni sistem Buk.

Raketni sistem Buk

On je takođe rekao da Buk možda potiče iz Rusije, kao da postoji i mogućnost da je posle obaranja aviona vraćen u Rusiju kako bi bio uklonjen dokaz o njegovm prisustvu.

 

Pre obaranja Malezijskog putničkog aviona, prorusi su se hvalili kako poseduju Buk raketni sistem.

 

Međutim, posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nesreće, samoproglašena Narodna Republika Donjeck je u više navrata negirala da je ikada posedovala tu vrstu oružja.

 

Aleksandar Kodakovski smatra da je Kijev kriv zbog ovog događaja.

 

"Oni su znali da Buk postojao i da će biti raspoređen u toj oblasti. Ukrajina je dobila pravovremene dokaze da pobunjenici imaju ovu tehnologiju i da su im je dali Rusi. Oni su isprovocirali korišćenje ovog oružja protiv civilnih aviona", rekao je Kodakovski.

 

On je Rojtersu ispričao da su kobnog dana ukrajinski vojni avioni leteli područjem kojim su leteli i civilni avioni.

 

"Čak i ako je tu bio Buk, čak i ako je korišćen, Ukrajina je uradila sve kako bi se osiguralo da civilni avion bude pogođen", tvrdi Kodakovski.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.