Ukrajinci: Neuništivi MaksPro je kao crveno za bika, gađaju svime što imaju; Rusi: ... VIDEO

Izvor: B92, 19.Jun.2023, 19:07

Ukrajinci: Neuništivi MaksPro je kao crveno za bika, gađaju svime što imaju; Rusi: ... VIDEO

Kako sukob u Ukrajini besni, oklopna borbena vozila MaksPro otporna na mine, proizvedena u SAD, dolaze u centar pažnje.

Prema zanimljivom izveštaju Tajmsa, ove skoro neuništive zveri igraju ključnu ulogu u suprotstavljanju Ukrajine ruskim snagama.

Nedavno, ukrajinska 68. brigada našla se zaglavljena u oštrom sukobu u selu Blahodatne, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove strašne mašine su dizajnirane da izdrže najteže bitke.

Stepan, ukrajinski borac, opisuje suočavanje s neprijateljskom vatrom i oslanjanje na oklopno vozilo MaksPro za preživljavanje.

On kaže za Tajms da ova vozila brzo postaju mete svojih protivnika. "MaksPro su Rusima kao crvena krpa za bika, gađaju ga svime što imaju", kaže Stepan.

Uprkos tome, MaksPro proizvedeni u SAD opisuju se kao skoro neuništivi. Čak i pod granatiranjem i minobacačkom vatrom, oni su neranjivi. Što je najvažnije, Stepan otkriva da su svi ljudi u ovim vozilima preživeli napad.

MaksPro tako ne samo da izdržava napad, već i štiti svoje putnike, postajući ključni spas na bojnom polju.

MaksPro je borbeno vozilo koje je dizajnirala Navistar Defense za zaštitu vojnika na bojnom polju, posebno od improvizovanih eksplozivnih naprava (IED). Njegov jedinstveni trup u obliku slova "V" dizajniran je da odbija eksplozije, pomažući u zaštiti onih koji su unutra. Njegova odbrana je sposobna za razne pretnje, uključujući vatru iz balističkog oružja, eksplozije mina i IED-ove.

Sa druge strane, Rusi na društvenim mrežama danima objavljuju snimke na kojima se vide uništena vozila MaksPro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.