Ukrajina, vojska prinuđena na povlačenje

Izvor: RTS, 17.Jul.2014, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina, vojska prinuđena na povlačenje

Proruske snage u regionima Donjecka i Luganska primorale su ukrajinsku vojsku na povlačenje iz nekih oblasti, objavila je na svom veb-sajtu lokalna novinska agencija Novorosija.

Ukrajinske trupe povukle su se na zapad iz naselja Sabovka, Govoruha, Roskošnoje i Georgijevka u blizini Luganska, javlja Itartas, prenosi Tanjug.

Proruska milicija je preuzela kontrolu i nad mestom Marinovka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u regionu Donjecka.

Snage takozvane "Donjecke Narodne Republike" su iz minobacača kalibra 120 mm, otvorile vatru na utvrđene ukrajinske položaje u području mesta Mospino, uništivši jedan kamion "kamaz", oklopljeni transporter i protivtenkovski sistem.

Prema izveštaju proruske milicije, u tom napadu je ubijeno ili ranjeno oko 50 pripadnika ukrajinskih snaga.

Portparol ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Andrej Lisenko je sinoć objavio kako se ogorčene borbe vode u mestima Amvrosijevka, Marinovka i Izvarino u regionu Donjecka.

Lisenko je takođe objavio kako je jedan ruski mlaznjak raketom oborio ukrajinski borbeni avion SU-25 koji je bio u vojnoj operaciji iznad Istočne Ukrajine. Prema ovom saopštenju, pilot ukrajinskog aviona se bezbedno katapultirao.

Parlament "Saveza Donjecke i Luganske Republike" je u utorak oglasio da se sve naoružane formacije ukrajinske vojske na njihovoj teritoriji nalaze nelegalno i da će u skladu sa tim prema njima biti preduzete odgovarajuće mere.

Ministar odbrane "Donjecke Narodne Republike" Igor Strelkov je, inače, ovih dana objavio kako će angažman pripadnika proruske milicije biti organizovan na ugovornoj bazi i da će oni odsad biti plaćeni između 500 i 800 dolara.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Proruske snage prinudile Ukrajince na povlačenje

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jul.2014

DONJECK - Proruske snage u regionima Donjecka i Luganska su primorale ukrajinsku vojsku na povlačenje iz nekih oblasti, saopštila je danas na svom vebsajtu lokalna novinska agencija Novorosija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.