Ukrajina uplatila Rusiji 75 miliona dolara duga

Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2015, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina uplatila Rusiji 75 miliona dolara duga

22.06.2015. -

Ukrajina je platila Rusiji 75 miliona dolara, isplativši kupon za evropske hartije od vrednosti na 3 milijarde dolara, saopštilo je Ministarstvo finansija Rusije.

Rusija je krajem 2013. godine kupila hartije od vrednosti Ukrajine u iznosu od 3 milijarde dolara. Ukrajina treba da plati Rusiji dug do kraja 2015. godine. Naredni kupon od 75 miliona dolara trebao je da bude isplaćen do 20. juna. Međutim, pošto je to bio vikend, Rusija je očekivala ovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << uplatu 22. juna, izjavio je ranije zamenik ministra finansija Rusije Sergej Storčak. Prema njegovim rečima, neizvođenje uplate predstavljaće bankrot zemlje.

Rusija je nameravala da izdvoji za Ukrajinu 15 milijardi dolara, između ostalog, i za račun Fonda nacionalnog blagostanja. Međutim, nakon promene vlasti u Ukrajini, pregovori o daljim tranšama su zamrznuti.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.