Ukrajina stopira železnički saobraćaj sa Rusijom?

Izvor: Vesti-online.com, 06.Avg.2018, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina stopira železnički saobraćaj sa Rusijom?

Ministar za infrastrukturu Ukrajine Vladimir Omeljan izjavio je da tamošnja Vlada razmatra mogućnost ukidanja železničkog saobraćaja Rusijom, prenose mediji.

Kako je rekao, ovu ideju će razmatrati Vlada na jednom od narednih zasedanja, a odluka bi mogla biti doneta u skorije vreme.

Trenutno iz Ukrajine u Rusiju uglavnom saobraćaju ukrajinski vozovi, budući da je Rusija bila prinuđena da smanji broj sopstvenih vozova zbog smanjenog broja putnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nakon dešavanja u Ukrajini 2014. godine.

S tim u vezi, oglasio se član odbrambenog komiteta Saveta federacije Rusije Franc Klincevič, koji je ovu inicijativu Kijeva nazvao još jednim u nizu "blefom", kao i da je politika rusofobije ukrajinskih vlasti došla do "apsolutne bede".

- Kijev forsira isključivo jedan cilj, da maksimalno razvije ukrajinsku državnost na osnovu rusofopske politike, budući da je to jedini način da na vlasti ostane aktuelni predsednik Petro Porošenko - naglasio je Klincevič.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina bi mogla obustaviti železnički saobraćaj sa Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 07.Avg.2018, 08:35

Ministar za infrastrukturu Ukrajine Vladimir Omeljan izjavio je da Vlada razmatra mogućnost ukidanja železničkog saobraćaja Rusijom, prenose RIA Novosti.. . . Kako je rekao, ovu ideju će razmatrati Vlada na jednom od narednih zasedanja, a odluka bi mogla biti doneta u skorije vreme.. . "Nakon...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.