Ukrajina saopštila: Počelo je

Izvor: B92, 17.Apr.2023, 12:02

Ukrajina saopštila: Počelo je

Ukrajinska nacionalna energetska kompanija Ukrenergo saopštila je da Kijev počev od danas ponovo izvozi električnu energiju u Slovačku.

"Danas je počeo izvoz struje u Slovačku", saopštila je kompanija Ukrenergo na Telegramu, dodavši da Kijev u ovu zemlju izvozi 200 megavata elektične energije na sat, prenosi Rojters.

Ukrajina je u oktobru suspendovala izvoz električne energije u zemlje Evrope, koje su njeno glavno tržište, nakon što je Rusija započela napade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << projektilima i dronovima na ukrajinsku energetsku infrastrukturu.

Napadi su izazvali nestanke struje u Ukrajini koji su pogodili kako civilno stanovništvo, tako i industrijska postrojenja, podseća britanska agencija.

Ukrenergo je ranije saopštio da je obnovio izvoz struje u Poljsku (134 megavata na sat) i Moldaviju (75 megavata na sat).

Pročitajte više:

Još jedna država bi da kaže "ne" Ukrajini?

"Nastavili smo, Rusija nije uspela"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.