Ukrajina raspisala poternice za osmoricom Rusa

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2018, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina raspisala poternice za osmoricom Rusa

Ukrajinski tužioci raspisali su poternicu za osmoricom ruskih državljana, koji su dovedeni u vezu sa hapšenjen ukrajinskih mornara nakon Kerčkog incidenta, izjavila je portparolka državnog tužioca Ukrajine Larisa Sargan.

- Nakon istrage osumnjičeno je osam osoba. Sud je doneo odluku da izda poternicu i osumnjičene privede na saslušanje nakon čega će im biti izrečene predistražne mere - rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Sargan, prenosi TASS.

Agencija navodi da je porternica izdata za šefom Federalne službe bezbednosti (FSB) Krima Sergejem Stankevičem, zamenikom šefa pogranične službe FSB-a Genadijem Medvedevim, šefom Službe za komandne punktove FSB-a za Krim i Sevastopolj, Ruslanom Romaškinim i još pet osoba.

Kako navodi TASS, ukrajinski tužioci planiraju da podignu optužnice i protiv deset ruskih mornara i vojnih zvaničnika.

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko naredio je ministru pravde Pavelu Petrenku da spremi tužbu protiv Rusije zbog incidenta u Kerčkom moreuzu, saopšteno je iz Porošenkovog kabineta.

- Ministru pravde danas je data naredba da završi pripreme za tužbu protiv Rusije zbog ovog akta agresije, kako bi oni koji su izdali naređenja bili kažnjeni - rekao je Porošenko na sastanku sa porodicama zarobljenih ukrajinskih mornara, prenosi TASS.

Ruske snage su 25. novembra zaplenile tri broda ukrajinske mornarice u Kerčkom moreuzu, između Crnog i Azovskog mora, navodeći da su nelegalno ušli u ruske teritorijalne vode. Tom prilikom uhapšena su i 24 ukrajinska mornara, među kojima je bilo i oficira Ukrajinske službe bezbednosti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.