Ukrajina raspisala poternice za osmoricom Rusa

Izvor: Večernje novosti, 04.Dec.2018, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina raspisala poternice za osmoricom Rusa

Ukrajinski tužioci raspisali su poternicu za osmoricom ruskih državljana, koji su dovedeni u vezu sa hapšenjen ukrajinskih mornara nakon Kerčkog incidenta Ukrajinski tužioci raspisali su poternicu za osmoricom ruskih državljana, koji su dovedeni u vezu sa hapšenjen ukrajinskih mornara nakon Kerčkog incidenta, izjavila je portparolka državnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << tužioca Ukrajine Larisa Sargan."Nakon istrage osumnjičeno je osam osoba. Sud je doneo odluku da izda poternicu i osumnjičene privede na saslušanje nakon čega će im biti izrečene predistražne mere", rekla je Sargan, prenosi TASS.Agencija navodi da je porternica izdata za šefom Federalne službe bezbednosti (FSB) Krima Sergejem Stankevičem, zamenikom šefa pogranične službe FSB-a Genadijem Medvedevim, šefom Službe za komandne punktove FSB-a za Krim i Sevastopolj, Ruslanom Romaškinim i još pet osoba.PROČITAJTE JOŠ: Porošenko diže ratnu nervozu!Kako navodi TASS, ukrajinski tužioci planiraju da podignu optužnice i protiv deset ruskih mornara i vojnih zvaničnika.Predsednik Ukrajine Petro Porošenko naredio je ministru pravde Pavelu Petrenku da spremi tužbu protiv Rusije zbog incidenta u Kerčkom moreuzu, saopšteno je iz Porošenkovog kabineta."Ministru pravde danas je data naredba da završi pripreme za tužbu protiv Rusije zbog ovog akta agresije, kako bi oni koji su izdali naređenja bili kažnjeni", rekao je Porošenko na sastanku sa porodicama zarobljenih ukrajinskih mornara, prenosi TASS.Ruske snage su 25. novembra zaplenile tri broda ukrajinske mornarice u Kerčkom moreuzu, između Crnog i Azovskog mora, navodeći da su nelegalno ušli u ruske teritorijalne vode. Tom prilikom uhapšena su i 24 ukrajinska mornara, među kojima je bilo i oficira Ukrajinske službe bezbednosti.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ukrajina raspisala poternice za osmoricom Rusa

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2018

Ukrajinski tužioci raspisali su poternicu za osmoricom ruskih državljana, koji su dovedeni u vezu sa hapšenjen ukrajinskih mornara nakon Kerčkog incidenta, izjavila je portparolka državnog tužioca Ukrajine Larisa Sargan...- Nakon istrage osumnjičeno je osam osoba. Sud je doneo odluku da izda poternicu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.