Ukrajina pozvala ambasadora Srbije radi objašnjenja o Krimu

Izvor: RTS, 17.Mar.2017, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina pozvala ambasadora Srbije radi objašnjenja o Krimu

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine osudilo je danas posetu grupe srpskih poslanika Krimu i pozvalo ambasadora Srbije u Ukrajini da pruži objašnjenja o tom pitanju.
"Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine najoštrije osuđuje posetu grupe srpskih parlamentaraca okupiranom Krimu", rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ukrajine Marijana Beca na brifingu u Kijevu, prenosi Sputnjik.

Navodi se da je ona istakla da su srpski poslanici prekršili ukrajinski zakon i međunarodno pravo.
Prema njenim rečima, poslanici otvoreno pozivaju na priznavanje Krima kao dela Rusije, čime postupaju u suprotnosti sa zvaničnim stavom Srbije koja podržava teritorijalni integritet Ukrajine.
"Ministarstvo spoljnih poslova danas je pozvalo ambasadora Srbije da u Ministarstvu pruži objašnjenje o tom pitanju", dodala je Beca.
Ambasador Ukrajine u Beogradu Oleksandar Aleksandrovič danas je osudio posetu delegacije Srpske narodne partije "privremeno okupiranom Krimu", gde su, kako se navodi, učestvovali u takozvanoj svečanostima povodom "pripajanja Krima Rusiji", i tom prilikom se otvoreno i zvanično izjašnjavali za podršku i priznavanja Krima kao dela teritorije Rusije.
U otvorenom pismu ambasadora medijima, se navodi da su oni tada pozivali na uspostavljanje bilateralnih kontakata između Srbije i Krima, što je, kako je istakao, otvoreno kršenje zakonodavstva te zemlje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kijev od ambasadora Srbije traži objašnjenja o Krimu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2017

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine osudilo je danas posetu grupe srpskih poslanika Krimu i pozvalo ambasadora Srbije u Ukrajini da pruži objašnjenja o tom pitanju..."Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine najoštrije osuđuje posetu grupe srpskih parlamentaraca okupiranom Krimu", rekla je portparolka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.