Ukrajina oslobodila posadu, zadržala ruski tanker

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jul.2019, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina oslobodila posadu, zadržala ruski tanker

Ukrajina je oslobodila posadu ruskog tankera zaplenjenog u luci Izmail, ali je brod i dalje pod kontrolom ukrajinskih vlasti, kazao je portparol ruske ambasade u Kijevu. Ukrajina je nešto ranije saopštila da je zaplenila ruski tanker zbog njegove umešanosti u zarobljavanje tri ukrajinska broda u novembru nakon incidenta u Kerčkom moreuzu. Ured ukrajinskog tužilaštva je saopštio da je pritvoreno deset ruskih mornara koji su ispitivani. Ruske agencije javljaju da je u trenutku zaplene na...
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

PUTIN ZAGRMEO! NAJOŠTRIJE PRETNJE UKRAJINI ZBOG ZAPLENE TANKERA: To je provokacija i PIRATERIJA i nećemo to da trpimo, ODMAH ĆEMO ŽESTOKO ODGOVORITI! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 25.Jul.2019

Šef komiteta za međunarodne odnose ruske Državne dume Leonid Slucki smatra da incident sa zaplenom ruskog tankera predstavlja pritisak Ukrajine na istragu koju Rusija sprovodi u vezi sa uhapšenim ukrajinskim mornarima, tokom incidenta u Kerčkom moreuzu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.