Ukrajina optužuje Rusiju da nastavlja blokadu Kerčkog moreuza

Izvor: Beta, 07.Dec.2018, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina optužuje Rusiju da nastavlja blokadu Kerčkog moreuza

Ukrajina je danas optužila Rusiju da nastavlja blokadu Kerčkog moreuza koji povezuju Crno more s Azovskim morem.Ukrajinska pogranična služba saopštila je da je 140 brodova blokirano s obe strane moreuza zbog preteranih provera i odlaganja s ruske strane.Zvaničnici Ukrajine optužuju Rusiju da je stvorila usko grlo za ukrajinske brodove i da ih sprečava da plove.Tenzije izmedju Rusije i Ukrajine rasplamsale su se prošlog meseca kada je ruska granična služba pucala na tri ukrajinska broda koja su prolazila kroz Kerčki moreuz i potom zarobila brodove i posadu.Incident 25. novembra u Crnom moru je poslednji u nizu eskalacija u sukobu Rusije i Ukrajine koji je počeo 2014. kada je Rusija anektirala ukrajinsko Krimsko poluostrvo.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kijev: Upozoravamo Moskvu, poslaćemo vojne brodove

Izvor: B92, 07.Dec.2018

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane upozorilo je Rusiju da će poslati vojne brodove kroz Kerčki moreuz, u kome je Rusija zaplenila tri ukrajinska broda...Ukrajinski ministar odbrane Stepan Poltorak rekao je novinarima da njegova zemlja namerava da pošalje vojne brodove kroz Kerčki moreuz, navodeći da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.