Ukrajina omogućila strancima da za nju pod ugovorom ratuju protiv Donbasa

Izvor: 011vodič.com, 12.Maj.2015, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina omogućila strancima da za nju pod ugovorom ratuju protiv Donbasa

VRHOVNA Rada (parlament) Ukrajine izglasala je zakon koji dozvoljava strancima da po ugovoru služe u Oružanim snagama Ukrajine.
Kako je objasnio poslanik inicijator donošenja zakona Dmitrij Timčuk, stranci-dobrovoljci moći će da potpisuju ugovore sa Ministarstvom odbrane Ukrajine i da u njegovim jedinicama ratuju protiv Donbasa bez uzimanja ukrajinskog državljanstva.
Na ovo je odmah odreagovalo Ministarstvo odbrane Donjecke Republike, ocenivši da kijevski >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << režim donošenjem ovog zakona nastoji da prikrije učešće u ratu u Ukrajini jedinica NATO pakta.
„Ukrajinsko rukovodstvo tim zakonom naprosto legalizuje prisustvo stranih vojnih kompanija u Donbasu, takvih kao što je „Academi”, i regularnih jedinica zapadne vojne alijanse” – naglašava se u saopštenju Ministarstva odbrane DNR.
U Donjecku se nezvanično tvrdi da se na teritoriji Donbasa već nalaze vojne jedinice SAD, Kanade, Poljske, Gruzije i još nekih zemalja.
Donjecka Republika je istovremeno izjavu Petra Porošenka da će Kijev silom osloboditi donjecki aerodrom nazvala „direktnim kršenjem sporazuma iz Minska i pozivom na otpočinjanje vojnih operacija”.
Drugi čovek ministarstva odbrane DNR, Eduard Basurin, izjavio je da su međunarodni posmatrači otkrili da ukrajinska armija u demilitarizovanoj zoni drži višecevne raketne bacače i drugo zabranjeno naoružanje. Sasvim konkretno: dva „Smerča”, jedan „Grad”, četiri topa velikog kalibra i dve dalekometne haubice „Msta-B”.
#fakti
The post Ukrajina omogućila strancima da za nju pod ugovorom ratuju protiv Donbasa appeared first on Politika.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   NATO

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.