Ukrajina odbila predlog o tranzitu gasa

Izvor: B92, 19.Nov.2019, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina odbila predlog o tranzitu gasa

Kijev -- Ponuda Rusije da produži aktuelni ili zaključi novi jednogodišnji ugovor o tranzitu gasa preko Ukrajine je neprihvatljiv.

Ovo je izjavio ukrajinski ministar energetike Aleksej Orželj.

"Primljeni predlog je neprihvatljiv za Ukrajinu, uzimajući u obzir činjenicu da je potrebno da se odustane od arbitraže i potpiše sporazum samo na jednu godinu", rekao je on za ukrajinsku televiziju, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rojters.

Ruska naftna kompanija "Gasprom" saopštila je u ponedeljak da je uputila zvanično pismo Ukrajini u kome predlaže da se trenutni sporazum produži ili da se potpiše novi jednogodišnji, kao i da se odbace pravne tužbe i kontratužbe Rusije i Ukrajine kao preduslov za sporazum.
Pogledaj vesti o: Gasprom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukrajina ODBILA ruski predlog o tranzitu gasa

Izvor: Blic, 19.Nov.2019

Ponuda Rusije da produži aktuelni ili zaključi novi jednogodišnji ugovor o tranzitu gasa preko Ukrajine je neprihvatljiv, izjavio je ukrajinski ministar energetike Aleksej Orželj.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.