Izvor: Vostok.rs, 18.Jul.2017, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 17.07.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Karta situacije na frontu za 16.07. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 17.07
.



Kijevske snage 57 puta napale teritoriju DNR  Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR kijevske snage su za protekla 24 sata 57 puta napale teritoriju DNR. Pod vatrom kijevskih snaga našlo se 21 naseljeno mesto DNR.



Narodna milicija LNR saopštila je da su ukrajinske snage tokom prethodnog dana deset puta napale pozicije Narodne milicije u području naselja Kalinovo, Krasni Jar, Prišib, Frunze,Logvinovo kao i spomenik Knezu Igoru kod Stanice Luganske.

Sinoć oko 22:00 kijevske snage su ponovo napadale Petrovski rejon Donjecka. Tom prilikom oštećene su dve kuće i gasovod.

Posledice granatiranja Trudovskog

Granata pala na luću  u kojoj je bilo četvoro dece (nije eksplodirala) Jedna od granata koju su ispalile kijevske snage pala je u naselju Mihajlovka, nedaleko od Pervomajska u kuću u kojoj se u tom momentu nalazilo četvoro maloletne dece. Posledice napada evidentirali su pripadnici Zajedničkog centra za kontrolu i koordinaciju režima primirja, prenosi Lugansk Inform Centar.



Na sreću žrtava nije bilo. Projektil nije eksplodirao samo se zaustavio u hodniku.

«Sreća što nije eksplodiralo. Ovde je bilo četvoro male dece.»- rekla je stanovnica ove kuće Aleksandra.

Portparol Narodne milicije LNR Andrej Maročko pozvao je kijevske snage da obrate pažnju na to što pucaju po kućama sa decom.

Nad Donbasom primećen američki dron  Nad Donbasom je primećen strateški dron američkih oružanih snaga RQ-4A „global hawk“.

Kako se navodi, američka bespilotna letelica poletela je sa aviobaze Sigonela, koja se nalazi na Siciliji.

Pretpostavlja se da je američki dron nad Donbasom obavio izviđački let koji je trajao nekoliko sati i to na visini od 16,7 kilometara.

Dron je leteo sa severa na jug duž linije razgraničenja Ukrajine sa DNR i LNR, međutim tu liniju nije presecao.

Prema pisanju ruskih medija, na taj način dron je bio u mogućnosti da snimi celokupnu teritoriju Donbasa, ali i pogranične delove Rusije.



Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 17.07.




„Rusi poštuju samo snagu, nećemo imati više potrebe da brinemo o bilo kakvim Rusima“ - Komandant kopnenih snaga američke vojske u Evropi Ben Hodžes izjavio je da su NATO vežbe usmerene protiv Rusije.

"Rusi poštuju samo snagu. Ukoliko pokažemo da smo ujedinjeni, da smo spremni, mislim da nećemo imati više potrebe da brinemo o bilo kakvim Rusima“, rekao je Hodžes.

Američki general je to izjavio na vojnom poligonu u Rumuniji, gde se odvijaju vežbe „Mirna straža“.

Trenutno se u Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj odvijaju vojne vežbe „Čuvar sablje 17“, na kojima učestvuje oko 40.000 vojnika iz 22 države.

Na ovim vežbama učestvuje i Vojska Srbije.

Kosačov: SAD se ne stide da primenjuju silu nauštrb zakona - Rusija će biti primorana da uvede recipročne mere kada je reč o američkoj diplomatskoj imovini u Rusiji — u pitanju su iznuđene mere koje moraju da uslede, izjavio je šef međunarodnog komiteta Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov.
„U ovom slučaju, po svemu sudeći, nemamo drugog izbora nego da uvedemo recipročne mere. To nije naš izbor, već smo na to prinuđeni. Mere moraju da uslede“, rekao je.

Kosačov je naglasio da izjava neimenovanog predstavnika Bele kuće predstavlja još jedan dokaz da američka administracija ignoriše međunarodna prava i ujedno pokušava da progura koncept prioriteta nacionalnog zakonodavstva nad međunarodnim.

„Amerikanci se ne stide da primenjuju silu nauštrb zakona“, istakao je.

Ruski senator je takođe rekao i da je to put sa kojim Rusija nije saglasna i, na kraju krajeva, sa kojim ne mora ceo svet da bude saglasan, budući da svaki takav slučaj, bio on manje ili veće razmere, predstavlja manifestaciju unipolarnog sveta.
Ukrajina - iz minuta u minut -
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kijevske snage 30 puta napale teritoriju DNR

Izvor: Vostok.rs, 18.Jul.2017

Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR ukrajinske snage su za protekla 24 sata 30 puta napale teritoriju DNR. Pod vatrom ukrajinskih snaga našlo se 17 naseljenih mesta Republike. Tokom napada poginuo je jedan vojnik DNR.. . . Kijevske snage napale su sinoć severnu okolinu Donjecka. Pod vatrom...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.