Izvor: Vostok.rs, 14.Sep.2018, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 13.09.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Sprovođenje Minskih sporazuma - kliknuti na kartu za uvećanje


Karta situacije na frontu za 12.09. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 







Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 13.09



 Kijev ojačao vojnu grupu u Azovskom moru - Oružane snage Ukrajine ojačale su vojnu grupu u Azovskom moru, objavio je na na svojoj stranici na Fejsbuku komandant kopnenih snaga ukrajinske vojske, general-pukovnik Sergej Popko.
Popko je rekao da su, prema odluci Generalštaba Ukrajine, „preduzete mere za obezbeđivanje potpune kontrole situacije u regionu, podržavanje dejstava brodske grupe i osiguravanje pouzdane odbrane morske obale“.

Zamenik ministra infrastrukture Ukrajine Jurij Lavrenjuk je na Fejsbuku napisao da je Ukrajina završila prebacivanje dva oklopna čamca tipa „Gjurza M“ na Azovsko more. Prema njegovim rečima, 9. septembra je u vodu spušten oklopni čamac „Lubni“, a 11. septembra oklopni čamac „Kremenčug“.

Ranije je Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine doneo odluku da ojača vojno prisustvo u Azovskom moru i opremi raketnim oružjem jedinice obalske odbrane.



Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 13.09.

 
EU produžila individualne sankcije Rusiji - Evropska Unija je produžila individualne sankcije Rusiji do 15. marta 2019. godine, objavila je pres-služba Saveta Evrope.
Kako se navodi, ograničavajuće mere se odnose na zamrzavanje kapitala i zabranu putovanja u zemlje EU.
Moskva je komentarišući ovu odluku EU, saopštila da će Rusija, uprkos sankcijama, nastaviti svoj put razvoja i neće se obazirati na ove ograničavajuće mere.


U martu 2014. godine Evropska Unija nametnula je individualne sankcije protiv pojedinih Rusa i Ukrajinaca, koji se terete za "podrivanje teritorijalog integriteta i suvereniteta Ukrajine." Od tada su se redovno produžavane za po šest meseci.

Istovremeno lista sankcija se stalno širi, kako u odnosu na građane Ukrajine, Donjecke i Luganske Narodne Republike, tako i Rusije, a kojima su obuhvaćeni političari, javne ličnosti i pravna lica. Sada spisak uključuje 155 osoba i 44 organizacije.
Ukrajina - iz minuta u minut -

   OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 
 
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.