Izvor: Vostok.rs, 06.Okt.2016, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 05.10.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Situacija na frontu za 04.10. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 05.10
.


Kijevske snage 126 puta napale teritoriju DNR - 
Kijevske snage su sinoć napale industrijsku zonu Jasinovate. Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR kijevske snage su za protekla 24 sata 126 puta napale teritoriju DNR. Napadali su Zajcevo, Jasinovatu, Trudovski rejon Donjecka kao i Sahanku na jugu DNR.



Sinoć u 23:30 i 23:45 i rrano jutros kijevske snage su otvarale vatru na Trudovski rejon Donjecka kao i insdustrijsku zonu Jasinovate.

Narodna milicija LNR je saopštila da su kijevske snage u zonu razdvajanje dopremile 68 tenkova i 27 oklopnih borbenih vozila.



Patrola OEBS-a napadnuta tokom odvoženja tehnike Vojske DNR

O situaciji u Stanici Luganskoj

Borbe na punktu "Krutaja Balka"




Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 05.10.



Kejn za produženje sankcija Rusiji - Kandidat Demokratske partije za potpredsednika SAD Tim Kejn zalaže se za zadržavanje sankcija Rusiji zbog situacije u Ukrajini.

„Uveli smo kaznu, ekonomske sankcije koje moramo zadržati“, rekao je Kejn tokom debate. On je istakao da se bivši američka državna sekretarka i predsednički kandidat Hilari Klinton uspešno suprotstavljala ruskoj „invaziji na Gruziju“ i „agresiji u Ukrajini“, a takođe je ostvarila zaključivanje sporazuma sa Rusijom o smanjenju nuklearnog oružja.

Intervju sa predsednikom Zaharčenkom

MO RF: Ukrajinske službe pripremaju provokacije protiv ruskih oficira - Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je dobilo informaciju o tome da ukrajinske specijalne službe pripremaju provokacionu akciju uperenu protiv ruskih oficira u Zajedničkom centru za koordinaciju i kontrolu režima prekida vatre na jugoistoku Ukrajine.

Kako se navodi, akcija ukrajinske specijalne službe povodom hapšenja ruskih oficira zbog navodne špijunaže biće realizovana u toku predstojeće rotacije ruskog kontingenta oficira. Ministarstvo odbrane podseća da se ruski oficiri nalaze u Ukrajini u skladu sa uzajamnim dogovorom kako bi se pružila neophodna pomoć prilikom sprovođenja posmatračke misije OEBS-a. Kako bi se izbeglo miniranje rada Zajedničkog centra za koordinaciju i kontrolu režima prekida vatre, Ministarstvo odbrane Rusije pozvalo je ukrajinsko rukovodstvo da ne dozvoli bilo kakve provokacije uperene protiv ruskih oficira, dodaje se u saopštenju.
Ukrajina - iz minuta u minut -
 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.