Ukrajina bez ministra odbrane

Izvor: B92, 12.Okt.2014, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina bez ministra odbrane

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko smenio je ministra odbrane te zemlje i imenovaće njegovog naslednika u ponedeljak.

"Predsednik Porošenko prihvatio je ostavku ministra odbrane Valerija Heleteja. On je istakao da je vreme da se izmeni upravljanje tim ministarstvom", navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu predsednika.

Kako se navodi, Porošenko će sutra u parlamentu podneti kandidaturu za naslednika dosadašnjeg ministra.

Na istoku Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dalje su u toku sukobi između vojske i proruskih separatista, uprkos primirju koje su dve strane sklopile početkom septembra.

Heletej je na funkciju ministra odbrane postavljen u julu ove godine i u poslednje vreme je bio često kritikovan zbog toga što je u sokobima istočno od Donjecka poginulo više od 100 ukrajinskih vojnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porošenko smenio ministra odbrane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2014

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko smenio je danas ministra odbrane te zemlje i imenovaće njegovog naslednika sutra, saopšteno je u Kijevu..."Predsednik Porošenko prihvatio je ostavku ministra odbrane Valerija Gueleteja. On je istakao da je vreme da se izmeni upravljanje tim ministarstvom", navodi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.