USIJANA SITUACIJA: Američki razarač ušao u Crno more i izaziva Ruse

Izvor: 011vodič.com, 13.Okt.2019, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USIJANA SITUACIJA: Američki razarač ušao u Crno more i izaziva Ruse

Američki vojni razarač „Porter“ sa raketnim oružjem na navođenje — protivraketnom odbranom, pristao je u luci „Odesa“. Ulazak američkog ratnog broda na teritoriju Ukrajine bio je planiran.
„Brod, koji je deo eskadrile NATO-a, dočekali su brodovi pomorske straže i mornarice Ukrajine. Glavno naoružanje razarača je 90 raketnih lansera“, saopštila je agencija UNIAN.
​Crnomorska flota >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Rusije je 12. oktobra saopštila da je počela da prati američki razarač „Porter“, koji je ušao u južni deo Crnog mora. Prema rečima komandanta američke Šeste flote Lize Franketi, cilj dolaska broda bio je demonstracija posvećenosti Sjedinjenih Američkih Država slobodi plovidbe i saveznicima NATO-a.
Razarač je ulazio u Crno more i 8. avgusta. Tada ga je pratio ruski patrolni brod „Smetljivi“.
Raketni razarač američke mornarice „Porter“ raspoređen je u američkoj bazi u Španiji. Brod klase „Arli Berk“ opremljen je sistemom protivraketne odbrane „Egis“ i naoružan je krstarećim raketama „Tomahavk“.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.