UPOZORENJE SVIM AVIO-KOMPANIJAMA! Izbegavati letove iznad Crnog mora - Uzmite u obzir trenutnu situaciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2022, 19:15

UPOZORENJE SVIM AVIO-KOMPANIJAMA! Izbegavati letove iznad Crnog mora - "Uzmite u obzir trenutnu situaciju"

Navedeno je da je vazdušni prostor iznad teritorije Ukrajine ostao otvoren.

Ukrajina je danas savetovala avio-kompanijama da izbegavaju letove iznad otvorenih voda Crnog mora od ponedeljka do subote zbog ruskih pomorskih vežbi koje se tamo održavaju.

Više od 30 ruskih brodova započelo je vežbe u blizini poluostrva Krim u okviru širih mornaričkih vežbi, izvestila je u subotu ruska agencija RIA Novosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
 Od sutra se savetuje avio-kompanijama da ne lete iznad ove oblasti i da unapred planiraju optimalne rute, uzimajući u obzir trenutnu situaciju - saopštila je ukrajinska državna služba za vazdušni saobraćaj.

Visoki ukrajinski zvaničnik kazao je danas da Ukrajina ne vidi smisao da zatvori svoj vazdušni prostor kao odgovor na gomilanje trupa Moskve, iako je holandska avio-kompanija KLM, koja je deo Er Fransa, saopštila da će prestati da leti za Ukrajinu, a nemacka Lufthanza navela da razmatra obustavljanje letova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

STOTINE RUSKIH HELIKOPTERA I ISKANDERA NA GRANICI SA UKRAJINOM! Nebo bruji, tlo podrhtava, Rusija je spremna! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2022

Situacija se može dramatično promeniti u svakom trenutku..U okviru zajedničkih rusko-beloruskih vojnih vežbi, na stotine ruskih jurišnih helikoptera nagomilalo se u Belgorodskoj oblasti Rusije. Ranije su aktivnost ove helikopterske grupe zabeležili očevici nad centralnim delom Rusije. Ovo nije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.