UN uputile hitan poziv; Igraju se vatrom

Izvor: B92, 12.Sep.2023, 20:08

UN uputile hitan poziv; "Igraju se vatrom"

Ujedinjene nacije (UN) veoma su zabrinute zbog izveštaja o isporukama kasetne municije u Ukrajini, rekao je zamenik generalnog sekretara UN Izumi Nakamicu.

"Izveštaji u vezi sa isporukama i upotrebom kasetne municije tokom rata su veoma uznemirujući. Generalni sekretar UN je više puta pozivao na hitan prekid upotrebe kasetne municije. Takvo oružje mora da postane istorija", rekao je Nakamicu.

Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ranije poslala protesnu notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju.

Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije saopštilo je da se zemlje NATO-a, isporukom oružja Ukrajini, "igraju vatrom".

Kremlj je naveo da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.