UN poziva na međunarodni pristup ukrajinskoj nuklearnoj elektrani

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Avg.2022, 14:37

UN poziva na međunarodni pristup ukrajinskoj nuklearnoj elektrani

Generalni sekretar UN-a Antonio Guterres pozvao je da se međunarodnim inspektorima omogući pristup nuklearnoj elektrani Zaporožje nakon što su Ukrajina i Rusija razmijenile optužbe zbog nedavnog granatiranja postrojenja. Svaki napad na nuklearnu elektranu "je samoubilačka stvar", rekao je Guterres na konferenciji za novinare u Japanu, nakon posjete Hirošimi tokom vikenda, gdje je održao govor povodom obilježavanja 77. godišnjice prvog nuklearnog bombardiranja svijeta. Kijev je u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kijev pozvao na demilitarizaciju nuklearne elektrane u Zaporožju

Izvor: Danas, 08.Avg.2022

Kijev je danas pozvao na uspostavljanje demilitarizovane zone oko najveće nuklearne elektrane i Evropi, u Zaporožju u istočnoj Ukrajini, gde su borbe s ruskim snagama koje je drže pod kontrolom, izazvale strah od nuklearne nesreće.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.