UMALO KATASTROFA: Poljski Boing 737 ušao u VAZDUŠNI PROSTOR UKRAJINE

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2023, 10:51

UMALO KATASTROFA: Poljski Boing 737 ušao u VAZDUŠNI PROSTOR UKRAJINE

U toku je detaljna istraga....

Avion poljske avio-kompanije Enter Er (Enter Air) je u petak 23. juna na kratko ušao u vazdušni prostor Ukrajine, uprkos činjenici da je nebo iznad ratom zahvaćene zemlje trenutno „zatvoreno“.

Boing 737 MAX sa registracionom oznakom SP-ENO je u petak obavljao let E44665 između Poznanja i Antalije, a malo pre ulaska u vazdušni prostor Slovačke avion je naleteo na olujne oblake zbog čega je morao da promeni putanju leta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Kako navodi kompanija Enter Er, slovačka kontrola letenja je preusmerila avion na vazduši prostor Ukrajine. Mada se trenutno ne zna da li je letelica namerno ili slučajno poslata u zabranjenu zonu, prevoznik dodaje da je sve urađeno u skladu sa bezbednosnim protokolima. Nakon svega nekoliko minuta preleta iznad Ukrajine, avion je brzo okrenut nazad ka bezbednom vazdušnom prostoru iznad Slovačke.

Uprava za civilno vazduhoplovstvo Poljske i Državna komisija za istraživanje vazduhoplovnih nesreća su saopštile da su pokrenule istragu povodom ovog događaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.