UKRAJINSKA KRIZA: Putin spreman da obustavi rat? SAD priprema novi paket pomoći Kijevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2024, 06:13

UKRAJINSKA KRIZA: Putin spreman da obustavi rat? SAD priprema novi paket pomoći Kijevu

Rat u Ukrajini – 820. dan. Generalštab ukrajinske vojske tvrdi da je u oblasti Harkova ruska ofanziva zaustavljena. Glavnokomandujući Oleksandr Sirski kaže da se ruska vojska potpuno zaglibila u uličnim borbama za Vovčansk. Sjedinjene Američke Države pripremaju novi paket vojne pomoći Ukrajini vredan 275 miliona dolara, koji bi, kako prenose agencije, trebalo da objave danas.
Sedmoro ljudi je poginulo, a najmanje 20 ih je ranjeno u novom ruskom udaru na Harkov, kada je pogođena štamparija.
Međutim, Generalštab ukrajinske vojske tvrdi da je u oblasti Harkova, ruska ofanziva zaustavljena: "neprijatelj je vezan u borbama i prinuđen da prebaci...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinski general: Ruske snage zaglavljene u uličnim borbama u Vovčansku

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Maj.2024

Ruske snage su se "zaglavile" u uličnim borbama u gradu Vovčansku, u oblasti Harkova na severoistoku Ukrajine, izjavio je danas glavnokomandujući ukrajinske vojske Oleksandar Sirski.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.