Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2023, 06:38

UKRAJINSKA KRIZA: Lideri G7 objavili bezbednosni okvir za Ukrajinu, Volas: Ukrajina da pokaže malo zahvalnosti

Rat u Ukrajini – 504. dan. Rusija je tokom noći izvršila napad kamikaza dronovima na Kijev i druge gradove u Ukrajini, saopštila je ukrajinska vojska. Rusija je noćas lansirala ukupno 15 iranskih dronova šahed na Ukrajinu, a ukrajinske odbrambene snage su oborile njih 11, saopštilo je ratno vazduhoplovstvo Ukrajine na Telegramu. Zemlje G7 objavile su danas bezbednosni okvir kojim se otvara put ka dugoročnim bezbednosnim garancijama za Ukrajinu kako bi se ta zemlja odbranila od Rusije i odvratila je od eventualne buduće agresije.
Pogledaj vesti o: NATO,   NATO skup,   Litvanija,   Pariz

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pariz će početi isporuku raketa dugog dometa Kijevu

Izvor: Danas, 12.Jul.2023

Francuska je na NATO samitu u Vilnjusu najavila da će Ukrajini početi da isporučuje rakete dugog dometa kako bi se branila od ruske agresije.

Nastavak na Danas...

„NATO treba da uzvrati ruskom hibridnom ratu, Rusija će učiniti sve da otvori još neki front“: Analiza Ivane Stradner za Kijev post

Izvor: Danas, 12.Jul.2023

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da je Zapad objavio "totalni hibridni rat" Rusiji. Moskva veoma dobro razume da ne može da dobije konvencionalni sukob sa NATO-om, ali Alijansa još nije izašla iz šume, ocenila je Ivana Stradner, savetnica u Fondaciji za odbranu demokratije i...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.