Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2023, 07:31

UKRAJINSKA KRIZA: Litvanija zatvara granične prelaze; Nastavlja se rat bespilotnim letelicama - tri ukrajinska drona uništena iznad Kaluške oblasti

Rat u Ukrajini – 539. dan. U ruskim vazdušnim udarima dronovima na jug Ukrajine oštećeni su silosi i skladišta za žito u Izmailu, jednoj od rečnih luka na Dunavu koja je ključna za izvoz žita, saopštio je Kijev. Tvrdi i da su ukrajinske snage povratile kontrolu nad selom Urožajne u Donjeckoj oblasti. Moskva je, s druge strane, saopštila da su uništena četiri drona iznad Krima i Kaluške oblasti. Ruska paravojna grupa "Vagner" je registrovana u Belorusiji, a njene aktivnosti su označene kao obrazovne usluge, navodi se u beloruskom državnom registru pravnih lica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.