Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2023, 09:11

UKRAJINSKA KRIZA: Kijev i Moskva nastavljaju rat dronovima; Orban: Strategija EU propala, Ukrajinci neće pobediti na frontu

Rat u Ukrajini – 612. dan. Ruska vojska je tokom jučerašnjeg dana bespilotnim letelicama napala Mikolajev, Herson i Harkov, tvrdi Kijev. Moskva je, sa druge strane, saopštila da je odbijen napad ukrajinskog drona blizu nuklearne elektrane Kursk. Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da Komisija radi na predlogu da se deo profita dobijenog od zamrznute ruske državne imovine prosledi Ukrajini. Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da je strategija Evropske unije u vezi sa ratom u Ukrajini "propala" i da bi blok trebalo da napravi plan B jer Ukrajinci neće pobediti na frontu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.