UKRAJINCI NAPALI DONBAS! Bombama ZASULI CIVILE, Fantomi SEJU SMRT nad ruskom zemljom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2019, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKRAJINCI NAPALI DONBAS! Bombama ZASULI CIVILE, "Fantomi" SEJU SMRT nad ruskom zemljom (VIDEO)

Bespilotna letelica ukrajinske armije "Fantom" pokušala da izvrši napad na jedan civilni automobil.

Ova letelica ima sposobnost na nosi improvizovana ubojna sredstva, ekvivalenta mine za podcevni bacač granata ili najviše minobacačke granate u kal. 60mm, prenosi portal Bog Rata.

Na video snimku se vidi napad udarne bespilotne letelice "Fantom" na civilne ciljeve u Donbasu (širi rejon g. Donjeck). >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ona je tom prilikom odbacila ubojno sredstvo koje se prilikom pada nije aktiviralo. Očigledan cilj napada je bio civilni automobil koji je bio parkiran ispred kuće.

Po svemu sudeći radi se meti koja nema nikakve veze sa vojnim objektom. Kuća se ne nalazi na prvoj liniji fronta, niti su oko nje vidljivi bilo kakvi zemljani radovi (fortifikacije, rovovi).

Na ovom delu fronta jedinice VSU ali i milicije DNR i LNR masovno koriste izviđačke bespilotne letelice različitog tipa. Dosta ih ima i improvizovanih. Uglavnom se koriste za operacije neposrednog izviđanja prve linije fronta, ali i bliže taktičke dubine neprijatelja.

U poslednje vreme sve sve više ovih aparata oprema snažnijim motorima, a modifikuje se i njihova letna konstrukcija. Ovo im omogućava da se pretvore u lake udarne dronove taktičke namene, za udare po ciljevima u malom borbenom radijusu. Na njih se kače modifikovani tipovi ubojnih sredstava koji su napravljeni na bazi ručnih bombi, mina kalibra 30mm, minobacačkih granata.

Didn't see this one coming http://t.co/yLTVfleb7L We sent @DJIGlobal Phantom #drones to Ukraine National Guard pic.twitter.com/sGJ8a3vYPJ

— Drone Analyst (@droneanalyst) February 19, 2015

Zbog svojih malih dimenzija, ova sredstva mogu da ostvare iznenadne napade po pojedinačnim i grupnim zemaljskim ciljevima. Uglavnom se upotrebljavaju za udare po živoj sili. Karakteriše ih preciznost dejstva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.