UKRAJINA TRAŽI HITAN SASTANAK SA RUSIJOM: Bajden obećao Zelenskom BRZ I ODLUČAN odgovor SAD protiv Rusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2022, 20:47

UKRAJINA TRAŽI HITAN SASTANAK SA RUSIJOM: Bajden obećao Zelenskom BRZ I ODLUČAN odgovor SAD protiv Rusa

Zelenski i Bajden su danas razgovarali o situaciji u Ukrajini

Ukrajina je zatražila sastanak sa Rusijom i državama-učesnicima Bečkog dokumenta (članicama Organizacije za bezbednost i saradnju) u roku od 48 sati radi pojašnjenja situacije sa kretanjem ruskih trupa duž ukrajinske granice, saopštio je šef diplomatije Dmitrij Kuleba.

- Rusija nije odgovorila na zahtev u okviru Bečkog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dokumenta. Stoga, preduzimamo naredni korak. Tražimo sastanak sa Rusijom i svim državama-učesnicima u roku od 48 sati radi razgovora o njenom jačanju i premeštanju duž naših granica i u privremeno okupiranom Krimu - napisao je ukrajinski ministar na Tviteru.

Russia failed to respond to our request under the Vienna Document. Consequently, we take the next step. We request a meeting with Russia and all participating states within 48 hours to discuss its reinforcement & redeployment along our border & in temporarily occupied Crimea 1/2

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) February 13, 2022

U međuvremenu, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski razgovarao je sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom. Kako je saopštila Bela kuća, dva predsednika su se dogovorila da nastave diplomatske napore kako bi se rešila tekuća ukrajinska kriza. Tokom razgovora, Bajden je obećao Zelenskom "brz i odlučan" odgovor SAD i saveznika na "rusku agresiju" protiv Ukrajine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.