Izvor: Blic, 08.Maj.2023, 09:30

UKAZ ZELENSKOG Ukrajina će 9. maj obeležavati kao DAN EVROPE, a 8. maj kao Dan pobede nad nacizmom

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao je ukaz na osnovu kojeg će u Ukrajini 9. maja biti obeležavan Dan Evrope.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zelenski menja datum Dana pobede: Vraćamo poštenu istoriju našoj zemlji

Izvor: Danas, 08.Maj.2023

Predsednik Volodomir Zelenski obeležio je godišnjicu predaje nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu rekavši da će 8. maja ozvaničiti Dan sećanja i pobede u Ukrajini, a 9. maja Ukrajina će proslaviti Dan Evrope.

Nastavak na Danas...

Zelenski je potpisao ukaz o obeležavanju Dana Evrope umesto Dana pobede 9. maja u Ukrajini

Izvor: Vostok.rs, 08.Maj.2023

 . Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potpisao je u ponedeljak ukaz o obeležavanju Dana Evrope 9. maja u zemlji.. „[Ovim] ustanoviti Dan Evrope u Ukrajini, koji se obeležava svake godine 9. maja zajedno sa državama Evropske unije“, navodi se u tekstu ukaza, objavljenom na sajtu ukrajinskog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.