UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA ATENTAT NA PRILEPINA: Hitno se oglasila Marija Zaharova i otkrila ko stoji iza napada (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023, 16:08

UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA ATENTAT NA PRILEPINA: Hitno se oglasila Marija Zaharova i otkrila ko stoji iza napada (VIDEO)

Portparolka Ministarstva, Marija Zaharova, je za napad na Prilepina okrivila Ukrajinu i Zapad.

Osumnjičeni za umešanost u pokušaj ubistva ruskog pisca, Zahara Prilepina, priveden je danas u oblasti Nižnjeg Novgoroda, saopšteno je danas iz ruskog Minsitarstva spoljnih poslova.

- U oblasti Nižnjeg Novgoroda, policajci su u žurbi priveli muškarca koji je možda umešan u dizanje u vazduh automobila u kome se nalazio Zahar Prilepin - navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se u saopštenju.

Podsetimo, rano jutros automobil koji je vozio Zahar Prilepin dignut u vazduh na autoputu u Nižnjem Novgorodu, prilikom čega je Prilepin zadobio prelome i potres mozga, a njegov vozač poginuo.

Russian police have announced that a suspect involved in the bomb blast that injured prominent Russian writer and political activist Zakhar Prilepin has been arrested. #Russia pic.twitter.com/OODGjUnOhw

— Think Mug (@MugThink) May 6, 2023

Portparolka Ministarstva, Marija Zaharova, je za napad na Prilepina okrivila Ukrajinu i Zapad.

- Činjenica je da su Vašington i NATO stvorili još jednu međunarodnu terorističku ćeliju – režim u Kijevu... Molimo se za Zahara - napisala je ona na Telegramu i ocenila da je "direktna odgovornost" na SAD i Velikoj Britaniji.

Prilepin je romanopisac, poznat i kao otvoreni pobornik ruske invazije na Ukrajinu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija okrivila SAD za napad na Prilepina

Izvor: Radio 021, 06.Maj.2023

Ruske vlasti okrivile su danas Zapad, prvenstveno SAD, za "terorističke napade" koje je počinila Ukrajina, posle bombaškog napada na automobil pisca Zahara Prilepina.

Nastavak na Radio 021...

Permjakov priznao da je napao Prilepina po naređenju ukrajinske tajne službe

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Maj.2023

MOSKVA - Aleksandar Permjakov, uhapšen nakon bombaškog napada na automobil ruskog pisca Zahara Prilepina priznao je da je djelovao po naređenju ukrajinskih tajnih službi, saopštila je danas pres služba ruskog Istražnog komiteta (IK).

Nastavak na Nezavisne Novine...

OGLASILA SE UKRAJINSKA SLUŽBA: Evo šta je saopštila povodom atentata na ruskog pisca

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, okrivila je Ukrajinu i Zapad za napad na Prilepina...Ukrajinska bezbednosna služba (SBU) saopštila je danas da ne može niti da potvrdi niti da negira umešanost u eksploziju automobila u kojoj je povređen ruski pisac Zahar Prilepin...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.