OGLASILA SE UKRAJINSKA SLUŽBA: Evo šta je saopštila povodom atentata na ruskog pisca

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023, 22:44

OGLASILA SE UKRAJINSKA SLUŽBA: Evo šta je saopštila povodom atentata na ruskog pisca

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, okrivila je Ukrajinu i Zapad za napad na Prilepina.

Ukrajinska bezbednosna služba (SBU) saopštila je danas da ne može niti da potvrdi niti da negira umešanost u eksploziju automobila u kojoj je povređen ruski pisac Zahar Prilepin ili druge napade.

- Zvanično, ne možemo ni da potvrdimo ni da demantujemo umešanost SBU u ovu ili druge eksplozije koje se dešavaju kod okupatora >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ili njihovih poslušnika - rečeno je iz SBU državnoj ukrajinskoj novinskoj agenciji Ukrinform, preneo je Rojters.

Rano jutros automobil koji je vozio Zahar Prilepin dignut je u vazduh na autoputu u Nižnjem Novgorodu, prilikom čega je Prilepin zadobio prelome i potres mozga, a njegov vozač je poginuo, prenele su RIA Novosti.

Russian media: Pro-war Russian writer hospitalized after car explosion.

Russian writer Zakhar Prilepin, known for his pro-war views, is hospitalized after his car exploded in Nizhny Novgorod Oblast in what appears to be an assassination attempt, Russian media RBC reported. pic.twitter.com/l8f2OY3bsP

— The Notorious HbK (@The5HbK) May 6, 2023

Aleksandar Permjakov, uhapšen nakon bombaškog napada na automobil ruskog pisca priznao je da je delovao po naređenju ukrajinskih tajnih službi, saopštila je pres služba ruskog Istražnog komiteta.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, okrivila je Ukrajinu i Zapad za napad na Prilepina.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su Vašington i Kijev prvenstveno odgovorni za teroristički napad na ruskog pisca, preneo je TASS.

- Odgovornost za ovaj i druge terorističke akte snose ne samo ukrajinske vlasti, već i njihovi zapadni pokrovitelji, pre svega Sjedinjene Američke Države, koje su od državnog udara u februaru 2014. brižno negovale antiruski neonacistički projekat u Ukrajini - navodi se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.