UEFA: Postupak protiv Ukrajine, ali ne zbog vređanja Srba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2019, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA: Postupak protiv Ukrajine, ali ne zbog vređanja Srba

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je postupak protiv Fudbalskog saveza Ukrajine zbog nekolicine ispada navijača na meču protiv Srbije u Lavovu.

Ukrajince čeka kazna zbog paljenja baklji i blokiranih stepenica na tribinama, korišćenja lasera i bacanja tvrdih predmeta u teren.

Iz UEFA nisu otvorili slučaj zbog uvredljivog skandiranja na račun Srbije i Rusije, ali jesu protiv FS Bugarske nakon vređanja kosovskih fudbalera u Sofiji (2:3), kao i protiv FS Letonije iz istog razloga na meču protiv Izraela u Rigi (0:3).

Konačnu odluku o kazni doneće Kontrolno, Etičko i Disciplinsko telo UEFA 18. jula.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

UEFA: Ukrajina "na tapetu" zbog meča sa Srbijom

Izvor: Mondo, 14.Jun.2019

Evropska fudbalska federacija pokrenula je postupak protiv Fudbalskog saveza Ukrajine..Foto: Guliver/Alex Livesey/Getty Images..UEFA je otvorila slučaj protiv Ukrajine nakon ispada navijača te reprezentacije na meču sa Srbijom u Ljvovu u okviru kvalifikacija za EURO 2020, koji je završen pobedom...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.