DIPLOMATSKA BORBA U TIRANI! Vučić traži izmenu Deklaracije - protivi se sankcijama Rusiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2024, 12:44

DIPLOMATSKA BORBA U TIRANI! Vučić traži izmenu Deklaracije - protivi se sankcijama Rusiji

Za zvaničnu Srbiju, Rusija nema nikakav maligni uticaj u našoj državi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne prihvata predlog teksta završne Deklaracije u Tirani kojim se predviđa da sve zemlje podrže sankcije Ruskoj Federaciji, saznaje Sputnjik.

U Tirani se danas održava prvi samit Ukrajina - Jugoistočna Evropa, na kojem je domaćini premijer Albanije Edi Rama, na čiji poziv prisustvuje i predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << našim informacijama, predlog završnog dokumenta je izrazito antiruski i u toku je velika diplomatska borba Srbije da izuzme svoj stav.

Srbija traži da se iz deklaracije izbaci da se traži uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji, da se izbaci deo da Ruska Federacija ima 'maligni uticaj' na zemlje u regionu, da u tekstu ne stoji „Zemlje“ već „Zapadnobalkanska šestorka“ - zbog, kako je saopšteno, tzv. Kosova koje Srbija ne priznaje kao državu.

Za zvaničnu Srbiju, Rusija nema nikakav maligni uticaj u našoj državi.

Očekuje se da će se na samitu razgovarati o ratu u Ukrajini i njegovim posledicama...

Na samitu se očekuje i prisustvo predsednice Moldavije Maje Sandu, predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, predsednika Severne Makedonije Steve Pendarovskog, predsednice privremenih institucija u Prištini Vjose Osmani, kao i predsednice Saveta ministara Bosne i Hercegovine Borjane Krišto.

Izvor: Srbija Danas/Sputnjik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zelenski odlikovao Ramu i dobio Raminu knjigu

Izvor: B92, 28.Feb.2024

Premijer Albanije Edi Rama i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisali su danas u Tirani sporazum o saradnji...Prema njihovim rečima, taj sporazum jača i unapređuje prijateljstvo između Albanije i Ukrajine...Sastanak je održan u Raminom kabinetu, prenose albanski mediji...Tom prilikom Zelenski...

Nastavak na B92...

Aleksandar Vučić posle panela sa Zelenskim: Na naš predlog iz Deklaracije izbačeni sporni delovi o Rusiji

Izvor: Danas, 28.Feb.2024

Iz Deklaracije su izbačeni delovi o sancijma Russkoj federaciji i malignom uticaju Rusije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, obraćajući se novinarima u Tirani gde prisustvuje samitu Ukrajina i Jugoistočna Evropa. On je najavio bilateralni sastanak sa predsednikom Ukrajine Volodimirom...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.