Zelenski odlikovao Ramu i dobio Raminu knjigu

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 12:43

Zelenski odlikovao Ramu i dobio Raminu knjigu

Premijer Albanije Edi Rama i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisali su danas u Tirani sporazum o saradnji.

Prema njihovim rečima, taj sporazum jača i unapređuje prijateljstvo između Albanije i Ukrajine.

Sastanak je održan u Raminom kabinetu, prenose albanski mediji.

Tom prilikom Zelenski je odlikovao Ramu najvišim odlikovanjem "Orden kneza Jaroslava Mudrog", a Rama je Zelenskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poklonio knjigu svojih umetničkih dela.

Zelenski i Rama učestvovaće na samitu Ukrajina - Jugoistočna Evropa i oni su nakon potpisivanja sporazuma otišli ispred kongresne dvorane gde se održava skup i gde zajedno dočekuju učesnike samita.

Prema objavljenom dnevnom redu, očekuje se da će Rama i Zelenski održati uvodne govore, a potom i sastanak iza zatvorenih vrata.

Samit će biti zaključen njihovom zajedničkom konferencijom za novinare.

Uoči samita Zelenski je na platformi Iks napisao da ceni ulogu Albanije i premijera Edija Rame u podršci Ukrajini i nazvao Ramu "nepokolebljiv prijateljem Ukrajine".

U Tirani se danas održava prvi samit Ukrajina - Jugoistočna Evropa, na kojem će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U prestonici Albanije su povodom samita okačene zastave Ukrajine na centralnim ulicama, a na samom platou Kongresne Palate postavljen je natpis ''Samit Ukrajina-Jugoistočna Evropa''.

Zbog dolaska Zelenskog brojne ulice su zatvorene za saobraćaj, a na centralnim ulicama je pruisutan veliki broj bezbednosnih snaga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rama: Zapadni Balkan razgovara o budućnosti i jedinstvenom odgovoru na potrebe Ukrajine

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Feb.2024

Predsednik Albanije Edi Rama izjavio je danas u uvodnom obraćanju na Samitu za Ukrajinu, koji se održava u Tirani, da su se lideri Zapadni Balkana okupili kako bi razgovarali o zajedničkoj budućnosti i jedinstvenom odgovoru na potrebe Ukrajine u borbi protiv ruske agresije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Rama i Zelenski: Na samitu u Tirani napravljeni dogovori o jačanju Kijeva u borbi protiv Rusije

Izvor: Danas, 28.Feb.2024

Predsednici Albanije i Ukrajine izjavili su danas da su prvog dana samita Ukrajina - Jugoistočna Evropa u Tirani napravljeni konkretni dogovori država o jačanju Kijeva u borbi protiv Rusije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.