Tvrdnje da Rusija uništava ukrajinsko kulturno nasleđe neosnovane — Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 22.Dec.2023, 22:32

Tvrdnje da Rusija uništava ukrajinsko kulturno nasleđe neosnovane — Lavrov

Ideja da Rusija navodno uništava kulturnu baštinu Ukrajine je neosnovana, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na zajedničkom sastanku Komisije Ruske Federacije za Unesko.
„Pokušaji omalovažavanja Rusije zbog takozvanog uništavanja ukrajinskog kulturnog nasleđa idu na istoj liniji. Iako niko ne može da iznese nikakve dokaze u tom cilju, oni jednostavno ne postoje“, izjavio je on. „Unesko nema pravo da pripisuje krivicu, nešto što prepoznaju i sami zaposleni u Sekretarijatu Uneska u privatnim razgovorima“, istakao je najviši ruski diplomata. Uz to, Lavrov je primetio pokušaje Zapada da politizuje aktivnosti Uneska. "Ova godina, koja je sada skoro završena, nije bila laka za Unesko. Znate da je nakon početka specijalne vojne operacije kolektivni Zapad počeo da pojačava napore da dodatno politizuje Unesko i ukrajinizuje svoj program. Dvostruki standardi se redovno vide u antiruskim odlukama Zapada, snažno naoružanim zemljama u razvoju: o Krimu, Ukrajini, odlukama koje su jednostavno van nadležnosti Uneska. On nema ovlašćenja u ovim sferama“, zaključio je ruski ministar spoljnih poslova. Izvor: TASS (F)
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.