Turčinov saziva vanrednu sednicu zbog situacije na jugoistoku Ukrajine

Izvor: Vostok.rs, 13.Apr.2014, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turčinov saziva vanrednu sednicu zbog situacije na jugoistoku Ukrajine

13.04.2014. -

Takozvani vršilac dužnosti predsednika Ukrajine Aleksandar Turčinov je sazvao hitnu sednicu Saveta nacionalne bezbednosti zbog situacije na jugoistoku zemlje, prenose lokalni mediji.

Mitinzi pristalica federalizacije se poslednjih dana održavaju u Donjecku, Harkovu i Lugansku, a njihovi učesnici zahtevaju provođenje referenduma o statusu svojih regiona.

Aktivisti su uspeli da zauzmu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << administrativne zgrade u nekoliko gradova Donjecke oblasti. Vlasti pregovaraju sa učesnicima mitinga.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinski Nacionalni savet za bezbednost razmatrao predlog za vanredno stanje

Izvor: Blic, 13.Apr.2014

U Kijevu je posle tri sata, pod predsedavanjem vršioca dužnosti predsednika Aleksandra Turčinova, na kome se razgovaralo o stanju na istoku zemlje i eventualnom uvođenju vanrednog stanja. ..Lokalni mediji javili su da je na sastanku bilo reči i o mogućnosti uvođenja vanrednog stanja na istoku...

Nastavak na Blic...

Pristalice federalizacije Ukrajine spremaju se za veliki miting u Harkovu

Izvor: Vostok.rs, 13.Apr.2014

13.04.2014. -..Veliki miting pristalica federacije Ukrajine planiran je za danas u Harkovu, prenose mediji...Na Trgu slobode u centru grada parkirano je vozilo, spremno za upotrebu u svojstvu improvizovane bine. Na vozilu se nalaze plakati „Berkut će nas zaštitii“, „SAD – sponzor globalnog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.