Tri scenarija za kraj; U dva od tri pobeđuje Rusija; Umreće još desetak hiljada...

Izvor: B92, 15.Jan.2024, 11:03

Tri scenarija za kraj; U dva od tri pobeđuje Rusija; "Umreće još desetak hiljada..."

Postoje tri scenarija kako će se odvijati sukob Ukrajine i Rusije, smatra bivši vrhovni zapovednik NATO trupa u Evropi Filip Bridlov.

Dva od ta tri moguća scenarija podrazumevaju rusku pobedu.

Ukrajini dajemo tek toliko sredstava da ostanu na bojnom polju, umesto da im damo dovoljno da zaista pobede. Ako Zapad nastavi sa takvom politikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajina će izgubiti rat”, istakao je Bridlov za Njuzvik.

On dodaje da Rusija “jednostavno ima više ljudi i resursa”. “Ako, pak, jednostavno napustimo Ukrajinu, oni će nastaviti da se hrabro bore. Umreće još desetak hiljada Ukrajinaca, a ruski predsednik Vladimir Putin pokoriće celu zemlju koja će opet završiti pod ruskom vlašću”, rekao je Bridlov, koji je bio zapovednik NATO između 2013. i 2016. i svedočio je posledicama Putinove aneksije Krima 2014.

On danas smatra da je za Ukrajinu jedini povoljan onaj scenario u kom Zapad odluči da nastavi da im pruža pomoć, onakvu kakvu zvanični Kijev želi.

“Zapadnim vođama uvukao se strah u kosti, a tako uplašeni nisu u stanju da donesu odluke koje bi porazile Putina”, dodao je Bridlov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

3 SCENARIJA ZA KRAJ RATA U UKRAJINI SU NA STOLU! Zbog dva Putin trlja ruke: "Zapadnim vođama se uvukao strah u kosti"

Izvor: Blic, 15.Jan.2024

Filip Bridlav, bivši vrhovni zapovednik NATO-ovih trupa u Evropi veruje kako postoje tri scenarija kako će se odviti sukob Ukrajine i Rusije. Dva od tri moguća raspleta podrazumevaju rusku pobedu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.