Transkript koji bi mogao da sruši Trampa

Izvor: RTS, 25.Sep.2019, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Transkript koji bi mogao da sruši Trampa

Kontroverzni telefonski razgovor između američkog predsednika Donalda Trampa i Volodimira Zelenskog, predsednika Ukrajine, objavljen je dan pošto su demokrate u Kongresu pokrenule postupak za opoziv predsednika SAD.
Transkript sadrži delove koji predstavljaju navodni "krunski dokaz" demokrata da je Tramp pokušavao da pritiskom na ukrajinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsednika zloupotrebi položaj i pokrene istragu protiv mogućeg protivkandidata na predsedničkim izborima Džoa Bajdena i njegovog sina Hantera.

Tokom razgovora, Tramp pominje istragu koju je protiv ukrajinske gasne kompanije, u čijem je upravnom odboru sedeo Bajdenov sin, vodio tamošnji tužilac.
"Mnogo je priče o Bajdenovom sinu, kao i da je Bajden zaustavio istragu, i mnogo ljudi želi da sazna više o tome, tako da bi bilo sjajno ukoliko možete da učinite bilo šta sa glavnim tužiocem", navodi se u transkriptu razgovora Trampa i Zelenskog.
Tramp je, takođe, rekao i da se "Bajden hvali unaokolo kako je zaustavio istragu".
"Probajte da to ispitate, jer mi zvuči užasno", navodi se u transkriptu.
Suštinski, demokrate okrivljuju Trampa da je pomoć Ukrajini od oko 400 miliona dolara zamrznuo kako bi izdejstvovao istragu protiv Bajdena i njegovog sina. Pomoć je u međuvremenu uplaćena na ukrajinske račune, a američki predsednik je odbacio optužbe da je ucenjivao Zelenskog.

I ukrajinski predsednik je, u međuvremenu, odbacio spekulacije da ga je Tramp ucenjivao.
"Niko ne može da izvrši pritisak na mene, jer sam predsednik nezavisne države", rekao je Zelenski u Njujorku.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Objavljeni detalji razgovora koji mogu da dovedu do TRAMPOVOG OPOZIVA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2019

Kontroverzni telefonski razgovor između američkog predsednika Donalda Trampa i Volodimira Zelenskog, predsednika Ukrajine, objavljen je dan pošto su demokrate u Kongresu pokrenule postupak za opoziv predsednika SAD...Transkript sadrži delove koji predstavljaju navodni "krunski dokaz" demokrata da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Taktika ukrajinskog lidera: Tramp pokušao da ga natera da iskopa prljavštine o Bajdenu, ali evo zašto mu on NEĆE POMOĆI

Izvor: Blic, 25.Sep.2019

Ukrajina se našla u centru američkog političkog skandala. Svetom je odjeknula vest da je američki predsednik Donald Tramp vršio pritisak na ukrajinskog kolegu Volodimira Zelenskog da pokrene istragu o poslovima Hantera Bajdena, sina Džoa Bajdena, jednog od kandidata demokrata za američke predsedničke...

Nastavak na Blic...

Devet stvari koje treba znati o kontroverzi Trampovog opoziva

Izvor: VOA, 26.Sep.2019, 13:39

Predsedavajuća Predstavničkom domu američkog Kongresa, Nensi Pelosi, najavila je "formalnu istragu o opozivu" predsednika Donalda Trampa, eskalirajući time dugotrajni sukob između demokratskih zakonodavaca i Bele kuće u vezi sa navodnim predsednikovim malverzacijama. Ova objava usledila je posle...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.