Izvor: RuskaRec.ru, 22.Apr.2017, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp traži specijalnog izaslanika za direktan dijalog sa RF o Ukrajini

Administracija Bele kuće planira da imenuje specijalnog izaslanika za situaciju u Ukrajini koji bi direktno pregovarao sa pomoćnikom ruskog predsednika Vladislavom Surkovom, prenosi američki mediji pozivajući se na dva evropska zvaničnika.
Porošenko uporedio Rusiju sa krokodilom
Neimenovani zapadni diplomata rekao je za BuzzFeed da ovu inicijativu podržava i >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << Angela Merkel koja je navodno o tome već razgovarala sa američkim predsednikom prilikom posete Vašingtonu 17. marta. Takođe se tvrdi i da je državni sekretar Reks Tilerson spreman da odobri imenovanje izaslanika koji će dobiti aparat saradnika, prenose ruski mediji.
Američki zvaniči predstavnik potvrdio je da se predlog razmatra ali da zasad nema konkretnih odluka.
Podsećanja radi u administraciji Baraka Obame pregovore sa Surkovom o Ukrajini vodila je pomoćnica državnog sekretara Viktorija Nuland. Njihov poslednji sastanak održan je krajem juna prošle godine u Moskvi.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.